Джиесемът на Путин вързан с космоса

Джиесемът на Путин вързан с космоса | StandartNews.com

Ликът на руския президент се извиси над Ню Йорк

Докато шпионският скандал със следенето от ЦРУ на разговорите на първите хора в Европа не стихва, стана ясно, че руският президент Владимир Путин никога не може да попадне в списъка на подслушваните. "Неговата връзка е космическа", казва военният експерт Генадий Авдеев. Полковникът в оставка обяснява, защо американските спецслужби са успели да подслушат телефонните разговори на германския канцлер Ангела Меркел, френския президент Франсоа Оланд и други лидери на ЕС. "Членовете на НАТО и приятели на САЩ използват еднотипни електронни устройства.

Затова ЦРУ има възможност да се включи към секретния канал за свръзка на всеки от тях. За висшите държавни служители съществува собствена информационна защита. Да се послуша разговорът на обикновения гражданин по мобилен канал от спецслужител не е особено трудно. Дори ако мобилният телефон е изключен, но неговата батерия е активна, може да се проследи къде се намира обектът.

Свръзката на президента Путин обаче е космическа, защитена от апаратура с мощен шифратор, на противника ще му трябват 90 години, за да дешифрира разговора", обяснява Авдеев. Президентът се свързва по канали, които осигуряват гарантирана защита на разговорите. Това се дължи на факта, че шифриращата апаратура е разработена от руски специалисти. На въпрос може ли да бъде прехванат разговор на Путин от кабинета му, Авдеев пояснява, че има устройства, които могат да възстановят разговора по вибрациите на стъклата на разстояние половин километър. Но такива "бръмбари" веднага се локализират и пресичат от руските системите за откриване.

В същото време ликът на Путин мистериозно се появи над Ню Йорк. Заснето бе ято птици, които очертават образът му в небето. Някои тълкуват това, като предупреждение към САЩ, че не трябва да започват война с Русия. Клипът, който пуснат ваYouTube от потребител с ник Sheryl Gilbert, само за няколко дни набра огромна популярност.

Потребителят твърди, че клипът е сниман в Ню Йорк, а руският тв канал "Звезда" допълва, че това може да е и ловък монтаж. В. "Вашингтон Поуст" пише, че телевизията е известна със строгите си патриотични възгледи и не е изненада, че е припознала лицето на лидера в очертанията на ятото птици. Според коментарите "Путин е подкупил американските птици". Други пък твърдят, че на американците вече им се привижда Путин и в небето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай