Читателите на "Тайм" избраха Путин

Читателите на "Тайм" избраха Путин | StandartNews.com

Американското списание "Тайм" обяви руския президент Владимир Путин за победител в класацията "100-те най-влиятелни личности в света", съставена на основата на читателски гласове. Фактът, че по-голямата част от читателите (6,9%) са гласували за руския лидер стана известен преди няколко дни, но официалните резултати бяха публикувани на 13 април. Същият процент гласове е получила и южнокорейската певица CL, но тя зае второто място.

В топ 5 са и Лейди Гага с 2,6%, Риана - 1,9% и Тейлър Суифт - 1,8%. В престижния списък присъстват и имената на американския президент Барак Обама (1,4%) и германския канцлер Ангела Меркел (0,9%), но те са далеч зад Путин.

Междувременно стана ясно, че на губернаторите в руските региони е забранено да използват образа на Владимир Путин за агитационни цели. Кремъл предупреди за необходимостта от запазване на лоялната конкуренция по време на избори, затова президентската администрация забрани използването на снимки, плакати и банери, на които кандидатите са изобразени заедно с Путин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай