Близки на жертвите от Боинг 777 съдят Путин и приближените му

Близки на жертвите от Боинг 777 съдят Путин и приближените му | StandartNews.com

Москва. Роднини на жертвите от сваления малайзийски самолет обмислят дело за милиони срещу президента на Русия Владимир Путин и негови приближени. 

Близките на загиналите от сваления в Украйна самолет с 298 души на борда предвиждат да заведат делото не само срещу държавния глава, но и срещу висши военни, приближени до него. Причината за това е убеждението им, че страната му е оказвала подкрепа на проруските сепаратисти, които Западът определя като виновници за катастрофата.

"Това прави виновни не само сепаратистите, ако се докаже, че те са изстреляли ракетата, свалила самолета, но и техните помощници. Ако Путин и приближените му бъдат признати за виновни, това вероятно ще доведе до замразяване на техни сметки", съобщават от британска юридическа фирма, която ще подаде иска в САЩ.

В същото време САЩ показаха сателитни снимки, които според Белия дом са нови доказателства, че Русия снабдява с оръжия сепаратистите в Украйна, съобщи ДПА.

Изображенията, направени между сряда и събота, показват, че Русия е стреляла с артилерия по украински военни единици от своята страна на границата. Виждат се следи от взрив, където ракетите са били изстрелвани и кратери, където са се приземявали. Москва отхвърля твърденията за руска намеса в Източна Украйна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай