Бизнесът в Русия иска родна криптовалута - Русия - Стандарт Нюз


19:25 ч.

29.10.17

3 мин.

0

0

0

Бизнесът в Русия иска родна криптовалута

от Любомир Михайлов |

Бизнесът в Русия иска родна криптовалута

Общността на безнесмените в Русия се обърна неотдавна с предложение към Съвета на федерацията и към Държавната Дума да приемат законодателство, което да разрешава в Руската федерация да се използва само отечествена криптовалута, съобщи РИА Новости. Асоциацията на предприемачите за развитие на бизнес-патриотизма АВАНТИ посочва, че анонимните операции с чуждестранни криптовалути може да се използват за неясни цели и да служат като източник за финансиране на сенчестата икономика.


Предприемачите в Русия настояват парламентът да направи промени в законодателството. По-конкретно в частта му за държавното регулиране на пускането и употребата на криптовалута.


"В условията на глобално противопоставяне от страна на конкурентите на геополитическата арена, пускането в обръщение на чуждестранна криптовалута на територията на Руската федерация може да доведе до необратими негативни последици както в икономическото разивитие на нашата държава, така и за политическата й стабилност". Това се подчертава в изпратените писма от Асоциацията на предприемачите за развитие на бизнес-патриотизма АВАНТИ до председателите на Съвета на Федерацията и Дръжваната дума Валентина
Матвиенко и Вячеслав Володин.


Сега всеки може анонимно да извърши практически всяка финансова операция, разплащайки се със средства, за които няма обезпечения, са казва в обръщението на АВАНТИ.


"Тези процеси стимулират не само развитието на икономиката в сянка, но и съдействат да се появяват нови форми на "вселенското зло" като тероризма, търговията с хора и с наркотици", подчертава ръководителят на Асоциацията Рахман Янсуков. Русия, въпреки политическия натиск и санкционната блокада от страна на редица други държави, уверено следва курса на построяване и укрепване на правовата държава, основа на който е възраждащата се родна икономика, преустройството, иновациите и технологичния път на развитие, се казва в обръщението на АВАНТИ. "Особена роля в този процес придобиват финансовите институции, които носят отговорността за пускането и обръщението на парични средства, включително и виртуалните.


По-нататъшното постъпателно развитие на нашата държава не е възможно без точна и регулирана работа на учрежденията, особено при внедряването на цифровите технологии", смятат предприемачите.


Курсът на биткойн расте, а увеличаващата се капитализацията на криптовалутата по данни на някои източници вече достига общо 100 млрд. долара, сочи писмото на Асоциацията на руските безнесмени патриоти.


"Въпреки някои плюсове, криптовалутата има и неоспорими недостатъци. Те носят съществени рискове, както за държавата, така и за всеки отделен гражданин. Не са налице възможности за контрол на пускането и обръщението на криптовалутата, както и на органазицията на търговията.


Важно е също да се отбележи, че основни ползватели на криптовалутата са хора, които искат да извършват финансови операции анонимно. Следователно може да се предположи, че операциите или средствата, с които се извършват, в повечето случаи са незаконни", е мнението на бизнесмените.


С разпространението на информационните системи набира сила сенчестият, т.е. невидимият интернет, предупреждава АВАНТИ. На това ниво са намерили свое пристанище най-опасните социални групи, като търговци на роби, наркотрафиканти, мошеници и други престъпници.


Според членовете на Асоциацията, дейността на всякакви забранени организации може да бъде финансирана с чуждестранна криптовалута, а подкупи на недобросъвестни чиновници или възнаграждения на диверсанти няма да могат да се проследяват и предотвратяват, тъй като и субектът на сделката и самата сделка ще бъдат анонимни.


Децентрализацията на криптовалутите и отсъствието на обезпеченост, позволява да се използва даден ресурс с цел да се разбива цялата парична система на враждебна държава и като следствие от това да се заменя несговорчива власт с друга по-сговорчива, смятат авторите на обръщението.


"Като се има предвид всичко това, а също и сложната геополитическа обстановка и особената значимост на въпроса, предлогаме да се забрани на територията на Руската федерация пускане и обръщение на чуждестранна криптовалута и да се съсредоточим на развитието на родна виртуална валута", призовава Асоциация.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент