10:45 ч.

09.09.17

1 мин.

0

0

0

64 руснаци загинали в Куба през Карибската криза

от редактор |

64 руснаци загинали в Куба през Карибската криза

Руското военно министерство разбули една от най-големите си тайни. Ведомството обяви за пръв път колко граждани на СССР са загинали по време на най-едно от най-големите кризи в света за всички времена до сега - Карибската. Точно 64 души са дали живота си за осъществяване на операция "Анадир".


Нейната цел е Куба да бъде снабдена с ядрено оръжие и ракети. Началото е поставено през 1962 г., а след две години е сложен край на напрежението, което е можело да доведе до атомна война. 


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент