Жега в кабината на полет 804 преди падането

Жега в кабината на полет 804 преди падането | StandartNews.com

Самолетът бил в изправност, преди да излети, твърдят техници

Рязко повишаване на температурата е регистрирано в пилотската кабина на полет MS804 на "Иджипт Еър", който се разби в Средиземно море на 19 май. Това показват автоматични електронни съобщения, излъчени от самолета минути преди да изчезне от радарите.

Освен това вестникът посочва, че полет MS804 е излъчил 11 "електронни съобщения", свидетелстващи за нормална работа на двигателя, започвайки от 21.09 ч по Гринуич на 18 май. Първите две показвали, че двигателите са функционирали. Третото съобщение е постъпило в 00.26 ч по Гринуич на 19 май, минути преди загубата на комуникация с борда, и показвало повишаване на температурата на прозореца на втория пилот.

По-рано бе съобщено, че в самолета е бил засечен дим в последните минути, преди да бъде изгубен. Тези данни обаче не са достатъчни, за да се определи възможната причина за катастрофата, в която загинаха всичките 66 души на борда.
Междувременно бе съобщено, че самолетът не е показвал технически незиправности преди излитането от летище "Шарл дьо Гол" в Париж. Това показват даннните в техническия дневник, подписан от пилота преди старта, съобщава египетският в. "Ал Ахрам", който публикува на сайта си сканиран документа. Днес разследващите продължиха да търсят причината за катастрофата, а Гърция се очакваше да предаде на Египет голям обем важна информация, която може да засяга разследването.

Същевременно британски медии съобщиха, че самолет на нискотарифната авиокомпания ЕasyJet се е приземил извънредно в Португалия. Машината е изпълнявала полет от Тенерифе за Лондон. Поради технически причини пилотите са приземили самолета на португалския остров Порту Санту. Всички пътници са настанени в местен хотел и по-късно са отпътували за Лондон.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай