Заложническа драма в Дака

Заложническа драма в Дака | StandartNews.com

Заложническа драма в Дака, столицата на Бангладеш. Въоръжени нахлуха в ресторант, намиращ се в дипломатическия квартал "Гулшан", съобщава Ройтерс.

Инцидентът е станал около 21:20 (местно време). Взети са поне 20 заложници, сред които има чужденци, както и персонал на заведението, твърдят местни медии. Информацията все още не е потвърдена официално от властите.

Полиция е пристигнала в района на инцидента и е обкръжила мястото, започнала е престрелка в ресторант "Холи артизан бейкъри". Трима униформени са ранени, обяви говорител на полицията.

В района е чута експлозия, твърдят свидетели. И изтъкват, че нападателите са крещели "Алах е велик".

Полицията и силите за сигурност се опитват да преговорят за освобождаване на заложниците. „Искаме да решим това мирно. Опитваме се да говорим с нападателите", коментират от елитните полицейски части пред АФП. 

Има ситуация със заложници в дипломатическия квартал на Дака, обявиха от Държавният департамент на САЩ. И уточниха, че всички американски граждани, работещи в дипломатическата мисия, са в безопасност.

Ситуацията е в развитие и още е рано да се каже кои са нападателите и мотивите. Това коментира говорителят на Държавния департамент Джон Кърби на нарочен брифинг.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай