Взривове разтърсиха няколко сирийски града

Взривове разтърсиха няколко сирийски града  | StandartNews.com

Бомбени нападения разтърсиха няколко сирийски града, съобщиха осведомителните агенции. Сирийската агенция САНА съобщи за 18 загинали.

Ударени са райони на Сирия, които са под правителствен контрол, нападенията са извършени в предградие на Дамаск, провинциите Хасака и Хомс и втория по големина пристанищен град Тартус, съобщи телевизия "Ал Маядин".

Губернаторът на провинция Хомс заяви, че кола бомба е избухнала при военен контролно-пропускателен пункт в едноименната столица на провинцията. Първите данни са за убити двама войници и четирима са ранени, единият тежко, предаде Асошиейтед прес.

Франс прес съобщи за петима убити в две експлозии на мост на автомагистрала близо до Тартус. Друга експлозия е отекнала на път западно от Дамаск.

В провинция Хасака, в жилищен квартал в едноименния град, се е взривил атентатор самоубиец на мотоциклет, предава БНТ. 

Сирийският център за наблюдение правата на човека съобщи и за експлозия в североизточния град Камишли.

Засега никоя от действащите в Сирия радикални групировки не е поела отговорността за нападенията, отбелязва ТАСС.

Инцидентите идват на фона на протичащите срещи между американската и руската страна в Китай за сирийския конфликт. На срещата на Г20 бяха проведени разговори между президентите на двете страни Барак Обама и Владимир Путин, както и между държавния секретар на САЩ Джон Кери и руския външен министър Сергей Лавров. 

Очакванията бяха за споразумение между двете страни по отношение конфликта в Сирия след предхождащи разговори в Москва, Вашингтон и Женева. За момента обаче има неизгладени различия между двете държави. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай