Взривиха главния прокурор на Египет

Взривиха главния прокурор на Египет | StandartNews.com

Бомба избухна в Кайро пред автоколоната на главния прокурор на Египет Хишам Баракат.

Часове след покушението той почина от раните си, въпреки първоначалните информации, че състоянието му не е тежко, съобщи Франс Прас.

За атентата пръв обяви министърът на правосъдието Ахмед аз Зинд от болницата, в която прокурорът бе откаран за лечение. Пред кортежа на Баракат била взривена бомба, когато автоколоната преминавала покрай Египетския военен университет. Взривното устройство било заложено в паркирана до оградата на университета кола. Баракат бил ранен от осколките.

Неизвестна досега групировка, наричаща се "Народна съпротива от Гиза", пое отговорност за покушението. На страницата си във "Фейсбук" тя посочи, че атакувала Баракат пред дома му в квартал Хелиополис на египетската столица и публикува снимки от бомбения атентат. Ройтерс обаче не потвърждава автентичността на твърдението. На 21 май египетският клон на групировката "Ислямска държава" призова привържениците си да атакуват египетски съдии, за да отмъстят за обесването на хора, обвинени, че извършили атентати от името на джипадистите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай