Военен самолет падна в Бенгази

Военен самолет падна в Бенгази | StandartNews.com

Военен самолет се разби в либийския град Бенгази по време на ожесточени сражения между враждуващите милиции в града, съобщи "Ал Арабия". Междувременно продължи кризата в Триполи, където трети ден властите се опитваха да овладеят пожар в най-големия склад за гориво в столицата, ударен от ракета в неделя.

Не е ясно дали самолетът над Бенгази е бил улучен от ракета или е претърпял повреда. Съобщава се, че пилотът му е катапултирал и се е спасил. Ислямистките милиции твърдят, че са свалили изтребителя. В града от седмици се водят тежки сражения между силите на бившия генерал Халифа Хафтар и ислямистките милиции. Според неназован свидетел, самолетът е паднал, след като е обстрелвал позиции на ислямистите.

Междувременно продължи борбата с бушуващия пожар в най-големия склад за гориво в Триполи. Складът бе ударен от ракета по време на сблъсъци между милиции за контрола на летището в града. Огънят обхвана и втори резервоар. Заради тежкото положение властите поискаха чуждестранна помощ, а боевете временно спряха, за да се окаже съдействие на пожарникарите. Италианското правителство обяви, че ще изпрати седем самолета заедно с технически екипи, за да помагат за гасенето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай