Военен самолет падна на оживен пазар в Сирия

Военен самолет падна на оживен пазар в Сирия | StandartNews.com

Десетки души бяха убити и ранени при въздушни удари, нанесени от сирийски боен самолет, който след това се разби в жилищен район в северозападния сирийски град Ариха, съобщи Би Би Си. Действащият във Великобритания Сирийски център за наблюдение правата на човека (СЦНПЧ) и местните координационни комитети не можаха да съобщят данни за жертвите днес. Би Би Си твърди, че загиналите са над 27, а ранените 60. Причината за падането на самолета също не е ясна. Според някои медии той се разбил заради техническа повреда, а други посочват, че бил свален. Не се знае какво е станало с пилота.

Град Ариха някога беше бастион на правителството, но през май падна в ръцете на опозиционни бойци и на ислямски екстремисти. СЦНПЧ и местните комитети съобщиха, че по време на катастрофата над града са били извършени нападения от военновъздушните сили на сирийския президент Башар Асад.
Сирийската гражданска война започна през март 2011 година. ООН съобщава, че в нея са загинали над 220 000 души и са ранени най-малко 1 милион, припомня АП.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай