US зъболекар убил лъва Сесил

US зъболекар убил лъва Сесил | StandartNews.com

Сесил - най-известният лъв в Зимбабве, е бил убит от американски зъболекар, съобщи в. "Дейли телеграф". Два независими източника са потвърдили самоличността на ловеца пред ежедневника. Изданието разполага и с копие от разрешителното за лов на мъжа. Убиецът Уолтър Палмър е от американския щат Минесота, баща на две деца.

Смята се, че той е платил 55 000 долара, за да простреля и убие лъва с лък, стрели и пушка.

След като историята нашумя, природозащитници от целия свят реагираха с възмущение и гняв на смъртта на 13-годишното красиво животно, което беше добре познато на посетителите на Зимбабве. Друга причина за общественото недоволство бе начинът, по който лъвът е убит. Животното било примамено извън границите на националния парк и простреляно с лък. 40 часа по-късно животното било застреляно с пушка, обезглавено и одрано, за да бъдат взети за трофей главата и кожата му.
Зимбабвийските власти обвиниха Уолтър Палмър за убийството на лъва и го издирват. По случая вече са арестувани двама местни жители, които развеждали Палмър и му помагали в лова. Двамата арестувани зимбабвийци може да получат до 15 години затвор за ловуване без разрешително. След като зъболекарят Палмър разбрал, че е издирван в Зимбабве, във вторник той пусна изявление до медиите, че е подведен от гидовете си. Досега нито американските власти, нито зимбабвийските такива са ме търсили. Но ще им помогна при първа възможност, обеща Палмър.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай