Тежко раниха лидера на Ислямска държава (ВИДЕО)

Тежко раниха лидера на Ислямска държава (ВИДЕО) | StandartNews.com

Лидерът на джихадистката групировка "Ислямската държава", Абу Бакр ал-Багдади е бил сериозно ранен при въздушен удар в Западен Ирак, съобщи Guardian., позовавайки се на свои източници.

Лидерът на джихадистката групировка "Ислямската държава", Абу Бакр ал-Багдади е бил сериозно ранен при въздушен удар в Западен Ирак, съобщи Guardian, позовавайки се на свои източници.

Медията пояснява, че от Ирак са съобщили, че Багдади претърпял сериозни наранявания по време на атака от американските военни сили през март. Той е бил в критично състояние, но вече се възстановява. Към момента обаче не може да ръководи терористичната организация.

Инцидентът с Багдади е наложил спешни срещи на лидерите на групировката, които правели планове за наследник на лидера си.

Западни дипломати и иракски съветник потвърдиха, че въздушната атака е била извършена на 18 март в област близо до сирийската граница. Цели са били трима местни лидери на джихадистите, които пътували в автоконвой. Западните съюзници нямали информация, че ал-Багдади също е бил в една от колите.

Багдади се среща със смъртта не за първи път. На 14 декември миналата година американски самолет порази кола от конвоя му, при което загина един от най-близките му хора – Ауф Абдул Рахман ал-Ефери.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай