Сирия кани туристи на плаж (ВИДЕО)

Сирия кани туристи на плаж (ВИДЕО) | StandartNews.com

Рекламен видеоклип, изтъкващ красотите на сирийската природа и прекрасните плажове, разпали страстите в раздираната от гражданска война близкоизточна държава.

Клипът, озаглавен "Сирия – винаги красива", бе разпространен от сирийското Министерство на туризма в понеделник - 29 август. Видеото е наистина изкушаващо, и напълно реално за този регион на Сирия. Рекламният клип показва кадри от плаж в град Тартус на Средиземно море, който е изцяло под контрола на правителствените сили. Там е напълно спокойно и живота си тече абсолютно нормално, както е било и преди.

От министерството твърдят, че през юли тази година броят на влезлите в Сирия, се е увеличил с 30% в сравнение със същия период на 2015 г. В изявлението не се уточнява дали става въпрос за туристи или за хора, които посещават страната с друга, например служебна цел.

Клипът предизвика бурна полемика сред сирийците. Потребител на социалните мрежи запита риторично дали управляващите "са психопати или просто нямат връзка с реалността". Други приветстваха възможността да покажат красотата на своята страна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай