САЩ: Руски ракети паднаха в Иран, Москва и Техеран: Не, не са

САЩ: Руски ракети паднаха в Иран, Москва и Техеран: Не, не са | StandartNews.com

Четири руски крилати ракети изстреляни към Сирия от Каспийско море са паднали в Иран, съобщи снощи BBC като се позова на неназовани американски правителствени източници. Информацията обаче бе отречена както от Техеран, така и от Москва.

От иранското министерство на отбраната съобщиха, че в страната няма информация за паднали руски ракети. Според ведомството появилата се информация в западните медии "не е нищо друго освен акт на психологическа война", информира иранската информационна агенция FARS.

По-рано руското министерство на отбраната също опроверга появилата се информация, съобщавайки, че всички изстреляни ракети са попаднали в целите си. В сряда от руска страна заявиха, че са изстреляни 26 ракети по 11 цели в северна и североизточна Сирия. 

В същото време от Пентагона съобщиха, че руският външен министър Сергей Лавров и държавният секретар на САЩ Джон Кери са обсъдили по телефона ситуацията в Сирия. Двамата са разговаряли за координирането на борбата с Ислямска държава и за избягване на инциденти в сирийското въздушно пространство.

Говорителят на Пентагона Джон Кърби съобщи, че разговорът е продължил около 30 минути.

Кери е изразил безпокойство, че руската въздушна операция в Сирия е насочена срещу мишени, които не са свързани с Ислямска държава. През последните дни подобни твърдения не са рядкост.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай