Сърбин приземи самолет след взрив на борда (ОБЗОР)

Сърбин приземи самолет след взрив на борда (ОБЗОР) | StandartNews.com

Дупка зейнала в корпуса на 4000 м височина, човек излетял през нея

Самолет се приземи по чудо в Сомалия след взрив във въздуха, като повечето пътници са останали невредими. Заслугата за успешния край на драмата е на 64-годишния сръбски пилот, съобщи в. "Дейли мейл".

Инцидентът станал в небето над Сомалия във вторник. Малко след излитането на Еърбъс А321 на авиокампиния "Даало" от Могадишу за Джибути, на борда на самолета се чула експлозия, разказват очевидци. Не е ясно от какво е била причинена тя, но в резултат на взрива се отворила дупка в корпуса. Според очевидци от отворилата се дупка било засмукано тялото на възрастен мъж, който буквално излетял през нея. Загиналият паднал на няколко километра от летището в Могадишу.

Пилотът - 64-годишният сърбин Владимир Водопивец, започнал аварийно приземяване. За късмет системите за управление на машината не били повредени от взрива и сърбинът успял благополучно да кацне в Могадишу. Повечето от 60-те пътници на борда били невредими, ранени са двама от тях.

"Мисля, че беше бомба. За щастие системите за управление не бяха повредени и успях да кацна на летището. Нищо подобно не ми се е случвало преди. Загубихме налягане в кабината. Слава Богу, че всичко приключи добре", разказва пилотът.

Версиите за причината за взрива обаче се разминават. Според очевидци, цитирани от медиите, на борда вероятно е имало бомба. Според авиокомпанията обаче взривът е станал в резултат от техническа неизправност и твърденията за човек, излетял във въздуха, са неверни.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай