ОБЗОР: Мълния съборила алжирския самолет

ОБЗОР: Мълния съборила алжирския самолет | StandartNews.com

Самолетът на "Ер Алжери", който катастрофира в Мали в ранните часове в четвъртък, може да е бил ударен от мълния. Това е предположението на малийски овчари, станали свидетели на инцидента, съобщава в. "Дейли мейл".

Лошо време е и основната причина за инцидента, по която работят разследващите. От първоначалния оглед на останките на самолета станало ясно, че той се е разпаднал при удара в земята, което означава, че не е имало експлозия във въздуха. Разбира се, освен лошото време, се разследва техническа повреда или други причини. В интервю за телевизия "Франс 2" френският транспортен министър Фредерик Кювилие изключи версията за атентат и посочи, че още от самото начало се е смятало, че става дума за злополука. Вътрешният министър Бернар Казеньов обясни посочи пред радио RTL, че и атентат не е невъзможен. "Смятаме, че самолетът е катастрофирал по причини, свързани с климатичните условия, въпреки че никоя теория не може да бъде изключена на този етап", каза той.
Мястото на катастрофата било осеяно с малки парченца отломки, разказа премиерът на Буркина Фасо Люк Адоф Тяо. "Дори не сме сигурни, че можем да съберем телата, толкова лошо са увредени", обясни той на пресконференция.
Никой не е оцелял, посочи френският президент Франсоа Оланд. Днес от авиокомпанията коригираха броя на пътуващите на 118.

Днес Франция изпрати 100 военни с 30 автомобила да проучват мястото на инцидента близо до границата на Мали с Буркина Фасо. Те са част от група военни, изпратени миналата година от Франция за борба с бунтовниците в Мали. Едната от черните кутии на самолета бе намерена и изпратена за изследване.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай