Над 90 жертви на взрива в Пакистан

Над 90 жертви на взрива в Пакистан | StandartNews.com

Най-малко 93 души са загинали при атентата в болница в град Квета, Пакестан. Това показват данните на здравното министерство на страната, цитирани от агенция „Синхуа" и БГНЕС.

Все още нито една групировка не е поела отговорност за случилото се. 

„Почти всички жертви на терористичния акт са адвокати и журналисти, които са се събрали в отделението по реанимация на болницата, за да почета паметта на президента на асоциацията на адвокатите в Белуджистан – Билал Анвар Кази", се посочва в репортаж на местна телевизия. Близо 100 адвокати са пристигнали в болницата, след като тялото на техния известен колега Билал Каси, прострелян по-рано същия ден, е било закарано в лечебното заведение. 

„Това беше самоубийствена атака", коментира високопоставен полицейски служител, допълвайки, че според него двата инцидента изглежда са свързани.

Президентът на Пакистан Мамнун Хюсеин и министър-председателят на страната Наваз Шариф осъдиха остро нападението. Двамата са наредили на ранените да бъде оказано най-доброто лечение.

На никого няма да бъде позволено да нарушава мира в провинцията, възстановен след безброй жертви от страна на силите за сигурност, полицията и хората на Белуджистан", отбеляза Шариф.

Припомняме, че бомбеното нападение стана по-рано днес в лечебно заведение, намиращо се в югозападния град Квета. Сред загиналите има много адвокати и журналисти, което накара много хора да излязат на протест пред въпросната болница. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай