Малайзия: парчето от боинга е от полет MH370

Малайзия: парчето от боинга е от полет MH370 | StandartNews.com

Откриха нови отломки, оказаха се от домакинска стълба

Отломката от крило, открита на бреговете на о-в Реюнион миналата седмица, е част от "Боинг 777" - същия модел като самолета на малайзийските авиолинии, който изчезна преди повече от година.

Това съобщи министърът на транспорта на Малайзия Лиоу Тионг Лай вчера. Той каза, че френските власти, компанията производител "Боинг", американската служба за безопасност на транспорта и малайзийски екип от представители на управлението за гражданска авиация, авиокомпанията "Малейша Еърлайнс" и инспектори, разследващи случая с изчезналия самолет, са потвърдили, че отломката е част от крило на "Боинг 777". Тъй като няма друг такъв изчезнал боинг, може да се смята, че откритото парче е именно от полет MH370.

Още отломки бяха намерени на брега на острова, но те се оказаха части от метална стълба, а не от вратата на малайзийския самолет, както бе съобщено първоначално. Официален представител на гражданската авиация съобщи, че "новите метални отломки", намерени от случаен минувач на брега на острова близо до град Сен Дени, са част от домакинска стълба. Генералният директор на Малайзийската гражданска авиация Азхалудин Абдул Рахман изрично подчерта, че намерените парчета нямат нищо общо с разследването на изчезналия "Боинг 777", който изчезна в нощта на 7 срещу 8 март 2014 г. по маршрута Куала Лумпур - Пекин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай