22:45 ч.

14.02.18

1 мин.

0

7

0

Израелският парламент отхвърли законопроекта за признаване на арменския геноцид

от Николина Александрова |

Израелският парламент отхвърли законопроекта за признаване на арменския геноцид

Кнесет (парламентът на Израел) отхвърли в сряда законопроекта, предложен от лидера на опозиционната партия " "Еш атид" Яир Лапид за признаване на  арменския геноцид. Това съобщиха от парламентарната пресслужба в комюнике.


" Кнесета отхвърли при предварително четене законопроекта за признаване на арменския геноцид, предложен от група народни представители, водени от Яир Лапид, - се казва в документа. Законопроектът беше подкрепен от 28 депутати, 41 гласуваха против."


Арменският геноцид е масовото депортиране и унищожаване на арменското население в Османската империя по време на Първата световна война (1914-1918 г.). Той е признат от много държави, като първото през 1965 г. от Уругвай, чийто пример е последван от Франция, Италия, Холандия, Белгия, Полша, Литва, Словакия, Швеция, Швейцария, Гърция, Кипър, Ливан, Канада, Венецуела, Аржентина, Бразилия, Чили, Ватикана, Боливия, Чешката република, Австрия, Люксембург, Русия. Арменският геноцид бе признат от Европейския парламент и Световния съвет на църквите.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 17:49 · 09.07.2018
Защо Булгариа нe признава Армeнскиат гeницид???
Потребител · 22:40 · 15.02.2018
Духайте го на турските мекерета, мангали хилядолетни !
Потребител · 06:45 · 15.02.2018
То и арменците могат да не признаят холокоста. Обаче са морални хора за разлика от чифутите
Потребител · 14:20 · 15.02.2018
@Потребител Чифута гласувал против може да е останал без съвест, но много добре знае и ционистките фалшификации на Холокост-а изкарвайки по-ужасяваща от в действителност. Рано или късно и на Евреите ше им се търси сметка за престъпленията...
Потребител · 23:58 · 14.02.2018
Евалла на Израел ! Любителите на геноциди няма какво да се ровят в кървищата на Първата световна война. Под носа им се разиграва чудовищната касапница в Сирия, Ирак, Либия, отнела милиони човешки живота, превърнала десетки милиони люде в бежанци.
Потребител · 05:00 · 15.02.2018
@Потребител Типичeн комeнтар на турско мeкeрe!. Гeноzитът e факт и затова говори признаванeто му от толкова много eвропeиски страни.
Потребител · 22:45 · 17.02.2018
@Потребител Стига си дрънкал глупости нeук човeк бeз да имаш eлeмeнтарни знания за врeмeната от първата свeтовна воина.
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент