Израел и "Хамас" се разсърдиха на ООН

Израел и "Хамас" се разсърдиха на ООН | StandartNews.com

Израел и "Хамас" изразиха разочарование от решението на Съвета за сигурност на ООН за примирие в ивицата Газа по време на мюсюлманския празник Ейд Ал-Фитр. Съветът поиска незабавното спиране на огъня, а също така организиране доставките на помощи за пострадалите в конфликта.

Палестинският наблюдател в ООН Риад Мансур заяви, че подобно решение е трябвало да бъде прието много отдавна, тъй като обикновено примирие вече не е достатъчно. От своя страна постоянният представител на Израел в ООН Рон Просор също изрази разочарование от приетата резолюция. "Странно е, че в нея не се споменава "Хамас", да не говорим за ракетните удари", заяви Просор. Той подчерта, че за да разбере човек, че "след като ракетите падат върху вас, имате право да се защитите", не е необходимо да си учен".

Онзи ден израелският премиер Бенямин Нетаняху обяви, че израелската операция в ивицата Газа ще продължи. "Те нарушиха собственото си примирие. При тези обстоятелства Израел ще направи необходимото, за да защити народа си", каза той пред Си Ен Ен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай