ИД заплаши да убие йорданския пилот до залез

ИД заплаши да убие йорданския пилот до залез | StandartNews.com

Аман. Чрез гласа на японския пленник Кенджи Гото „Ислямска държава" заплаши да убие веднага йорданския пилот Мааз ал Касасбех до залез-слънце на 29 януари, ако не им бъде предадена Саджида ал Ришауи - иракчанка, осъдена на смърт в затвор в Йордания заради опит за самоубийствен атентат.

Пилотът на йорданските военновъздушни сили бе свален със своя изстребител в небето над Сирия в края на декември 2014 г. 

В аудиозаписа, разпространен от терористичната групировка, глас, който твърди, че е на японския заложник Кенджи Гото, обявява:

„Аз съм Кенджи Гото Джого. Това е гласово съобщение, което ми бе казано да ви предам. Ако Саджида ал Ришауи не е готова за размяна срещу моя живот на турската граница до залез в четвъртък, 29 януари, йорданският пилот Мааз ал Касасбех ще бъде убит незабавно".

Записът се разпространява без актуална снимка на Гото, както правеха терористите досега. Гласът обаче е същият като на предишното съобщение, в което бяха обявени условията за размяната на затворници. 

Вчера йорданското правителство обяви, че е готово да предаде Саджида ал Ришауи. Очаква се размяната да се случи в Акчакале - на границата между Турция и Сирия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай