ИД пое отговорност за драмата в Бангладеш

ИД пое отговорност за драмата в Бангладеш | StandartNews.com

Ислямска държава пое отговорност за заложническата драма в Дака, Бангладеш. Това става ясно от съобщение на информационната агенция Амак. Организацията твърди, че в заведението са убити над 20 души от различни държави. „Членове на „Ислямска държава" са извършили нападение над ресторант, често посещаван от чужденците в Дака", се казва в съобщението.

Информацията за жертвите и ранените в свтовните медии е разнопосочна. По-рано бе съобщено, че трима полицаи са ранени. След това се появиха твърдения, че един униформен е загинал, но тази информация също не е потвърдена от властите.

CBS News обяви, че има две жертви и 12 ранени, цитирайки думите на говорител на полицията.  И уточнява, че ранените полицаи вече са хоспитализирани.

Independent пък пише, че 25 полицаи и един цивилен гражданин са получили медицинска помощ. 10 от тях са в критично състояние. 

Припомняме, че група от над 9 мъже нахлу по-рано тази вечер в известно заведение, намиращо се в дипломатически квартал. Бяха взети над 20 заложници, а местни медии съобщиха, че сред тях има чужденци.

Нападателите нахлули с виковете „Аллах Акбар" (Аллах е велик). Полиция блокира района и започна преговори с похитителите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай