Френски бизнесмен предлагал БГ стюардеса на президента на Габон

Али Бонго

Френски бизнесмен предлагал БГ стюардеса на президента на Габон  | StandartNews.com

Корсиканският бизнесмен Мишел Томи е предложил на президента на Габон - Али Бонго, като подарък "красива българска стюардеса." Това стана ясно от публикувани в петък от френското издание "Медиапар" аудио записи.

Френското правосъдие е подслушвало президентa на Мали Ибрахим Бубакар Кейта и този на Габон в рамките на разследването срещу Томи. Преди година бизнесменът бе обвинен за корумпиране на държавен служител на чужда страна, фалшифициране и използване на фалшификати. След като френските власти са започнали да подслушват Томи между 2013 и 2014 година, е станало ясно, че той поддържа контакти с двамата президенти, допълва Фокус.

Публикуваните записи показват, че френският бизнесмен, който притежава верига казина в Африка, е глезил с големи подаръци двамата държавни глави.

Кейта например е получил „Рейндж роувър", луксозни дрехи и е използвал частния самолет на Томи. Двамата говорят още за чифт очила и за купуване на президентски самолет.

В същото време, на 20 юли 2013 година Бонго и неговата съпруга са прекарали няколко дни на яхтата на Томи. Двамата мъже говорят за бизнес, както и за жени – корсиканецът споменава „красива българска стюардеса, която е запазил за следващото пътуване на габонския президент".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай