Фоули може сам да е поискал смърт

Фоули може сам да е поискал смърт | StandartNews.com

Джеймс Фоули може да се е предложил доброволно да бъде убит, за да спаси живота на останалите заложници. Това съобщи семейството на американския журналист, след като стана ясно, че похитителите са изпратили имейл на роднините му, в който обявяват намерението си да го екзекутират, писа в. "Дейли телеграф". По-младият брат на Фоули, Майкъл, заяви, че "няма съмнение", че американският журналист би се жертвал, като добави, че "това винаги е било част от характера му". "Той винаги се тревожеше за другите повече, отколкото за себе си. Смятам, че той е най-силният и най-добре подготвеният за това. От видеото се вижда, че той не се страхува", каза Майкъл.

Ислямска държава в Ирак и Левант са казали на семейството на Фоули в имейл на 12 август, че САЩ ще "платят цената" за въздушните удари по цели на Ислямска държава в Ирак, като се започне с кръвта на Фоули.

САЩ тайно работели с Асад

Американските власти с помощта на федералната разузнавателна служба на Германия предали на Дамаск информация за точното местонахождение на ислямистките лидери, твърди британският в. "Индипендънт", като се позовава на свой източник.

Според изданието възможно е това да обяснява факта, че сирийската авиация и артилерия са успели да нанесат точни удари по щаба на ислямистите.

Ако надвисне заплаха целият район на Алепо да бъде завзет от Ислямска държава в Ирак, като бъде установен пълен контрол над антиправителствените сили срещу режима на Асад, САЩ вероятно ще бъдат принудени открито или тайно да подкрепят сирийския президент, когото се опитват да свалят, отбелязва "Индипендънт". Междувременно западни медии посочват, че вероятността от американски въздушни удари по цели в Сирия става все по-голяма.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай