Египет ще гони ИД на Синайския полуостров докрай

Египет ще гони ИД на Синайския полуостров докрай  | StandartNews.com

Власите в Египет заявиха, че армията на страната ще продължи офанзивата на Синайския полуостров, след като сблъсъци с екстремистите от "Ислямска държава" отнеха живота на повече от сто души, информира BBC.

Египет нанесе въздушни удари срещу позиции на ислямските екстремисти на Синайския полуостров, предаде Ройтерс, цитирайки източници от силите за сигурност. Убити са 23-ма джихадисти. Това става ден след най-кръвопролитните сражения в този район от много години насам. Според източниците убитите вчера са били сред участниците във вчерашните боеве, при които загинаха 100 екстремисти и десетки военни, включително четирима офицери.

Операциите няма да приключат, докато районът не бъде изчистен от всички "концентрации на терористи", заяви говорител на армията.

Египетските въздушни удари срещу цели на полуострова са продължили в ранните часове на четвъртък.

По информация на властите 17 войника са загинали след последната атака на ИД на полуострова. Според медиите тази цифра е по-голяма.

Синайският полуостров е в извънредно положение и с вечерен час от октомври насам, когато дозина войници загинаха при атака на екстремистите от ИД.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай