Ебола може да зарази стотици хиляди в следващите четири месеца

Ебола може да зарази стотици хиляди в следващите четири месеца | StandartNews.com

Ню Йорк. Епидемията от Ебола в Западна Африка може да засегне още стотици хиляди души до края на януари 2015, според оценката на доклад, разработван от американските центрове за контрол и превенция на заболяванията (CDC), който изчислява един от най-лошите случаи на разпространение на 550 000 или повече инфекции.

Информацията от доклада, който ще бъде публикуван следващата седмица, е била споделена пред Bloomberg от двама души, запознати с неговото съдържание, които са пожелали анонимност.

В доклада се съобщава, че в случай че не бъдат предприети никакви мерки за ограничаването на мащабите на епидемията от смъртоносния вирус, то броят на инфектираните след половин година ще се изчислява в стотици хиляди.

В момента CDC работи активно над създаването на инструмент, който ще помогне за моделирането на различни сценарий, при които може да се развият събитията. Центърът планира в най-близко време да представи този интерактивен инструмент и инструкция към неговото използване, каза официалният представител на CDC Барбара Райнълдс.

Междувременно стана ясно, че мисията на ООН за борба срещу разпространението на епидемията от Ебола ще започне работа в Африка на 22 септември. В официалното изявление на генералния секретар на ООН Бан Ки-мун, цитирано от РИА Новостиу, се посочва, че първите екипи ще пристигнат в щаб квартирите в Гана, Гвинея, Либерия и Сиера Леоне.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай