Джихадистите използваха химическо оръжие

Джихадистите използваха химическо оръжие | StandartNews.com

Десетки иракчани пострадаха при нападение с химическо оръжие, извършено от екстремистите на "Ислямска държава", предаде ИТАР-ТАСС.

По данни на телевизия "Ас Сумария" екстремистите са използвали гранати с хлор. Цел на обстрела е била район в северната част на град Ад Далуия, на 80 км северно от Багдад. Няколко десетки граждани са получили пристъпи на задушаване, няма информация за жертви.

Междувременно алжирската групировка, наричаща себе си "Войници на халифата в Алжир", обяви, че се е отцепила от северноафриканския клон на "Ал Кайда" и вече е привърженик на "Ислямска държава".
"В Ислямски Магреб вие имате хора и ако им заповядате, те ще ви се подчинят", обръща се лидерът на групировката Сулеймани към Абу Бакър ал Багдади, лидера на "Ислямска държава". В посланието си Сулеймани посочва, че "Магреб се е отклонил от верния път".

В същото време джихадистите успяха да свалят сирийски военен самолет над град Рака, който се смята за бастион на групировката. "Това е първият свален самолет, откакто режимът предприе въздушни удари срещу джихадистите през юли след тяхното обявяване на халифат в края на юни", съобщиха от базираната в Лондон организация Сирийска обсерватория за човешки права.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай