Четирима журналисти са арестувани в Иран

Четирима журналисти са арестувани в Иран | StandartNews.com

Техеран. Кореспондентът на Washington Post в Техеран е бил арестуван заедно със съпругата му – също журналист, и двама американски фоторепортери. Правосъдните власти в Иран са потвърдили, че срещу Джейсън Резаян, който има двойно американско и иранско гражданство, се води разследване.

Според информацията те са задържани още във вторник, но не известно дали силите на реда са имали заповед за арест, както и къде са отведени. Самоличността на двамата фотографи още не е ясна и не се знае за коя медиа или организация работят.

„Изключително загрижени сме за състоянието на Джейсън, съпругата му и останалите двама, задържани с тях. Той е опитен репортер, който заслужава защита, а работата му е достойна за уважение", коментира Дъглас Джел от Washington Post пред Guardian.

Междувременно Комитетът за защита на журналистите, който е забранен в Иран, призова властите незабавно да освободят четиримата журналисти.

"Иран има тъмно минало в отношението си към задържани журналисти и държим правителството отговорно за сигурността на арестуваните четирима", обявиха от комитета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай