22:50 ч.

07.11.17

2 мин.

0

4

0

Асад твърди, че войната в Сирия не завършва в Дейр ал-Зор

от Николина Александрова |

Асад твърди, че войната в Сирия не завършва в Дейр ал-Зор

Асад твърди, че войната в Сирия не завършва в Дейр ал-Зор, а съюзниците й ще продължат да се борят в Сирия след края на битката в провинциятa, където Ислямска държава удържаше последната си значителна крепост, каза Башар Асад във вторник,цитиран от Ройтерс.


Той също така амекна, че може да поведе войната срещу подкрепяните от САЩ Сирийски демократични сили, които контролират повече от една четвърт от Сирия, като каза, че войната е насочена към онези, които искат да "разделят и отслабят държавата".


Неговите коментари идват след среща с Али Акбар Велаяти, съветник по външната политика на върховния лидер на Иран Аятолла Али Хаменеи.


"Победите срещу терористични организации, започнали в Халеб не завършваха в Дейр ал-Зор, формираха критична точка, която пречи на проектите за разделяне на терористичните цели", коментира кабинетът на Асад.


Асад разглежда всички групи, които се борят със сирийската държава като терористични. 


Сирийската армия, с руските въздушни сили и подкрепяни от Иранската милиция, води офанзива срещу ислямската държава в източната провинция Дейр ал-Зор, най-вече на западните брегове на река Ефрат.


Сирийски демократични сили, съюз на кюрдски и арабски милиции, също се бори с екстремистите в Дейр ал-Зор. Подкрепена от американските въздушни сили, се фокусира върху територията, разположена на изток от реката, която пресича богатата на нефт провинция.


Велаати в петък каза, че сирийските военни сили скоро ще се придвижат да завземат град Рака и ще обвинят Съединените щати, че се стремят да разделят Сирия, като поставят силите си на изток от Ефрат.


"В близко бъдеще ще станем свидетели на напредъка на правителствените и народните сили в Сирия и на изток от Евфрат и на освобождението на град Рака," каза той в телевизионни коментари.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

123 · 10:23 · 08.11.2017
Войната в Сирия ще завърши в дупката на Асад.
Потребител · 07:12 · 08.11.2017
Спрът ли, загубeни са.
Потребител · 07:10 · 08.11.2017
Правилно!
Потребител · 07:10 · 08.11.2017
Правилно!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент