16 часа без следа от самолета

16 часа без следа от самолета | StandartNews.com

Вече 16 часа няма следа от падналия египетски самолет. Припомняме, че на борда на полет МS804, изчезнал над Средиземно море, е имало 56 пътници и 10 души екипаж. До момента не са открити оцелели.

Пътниците могат оцелеят до ден и половина. Това твърди експерт от метеорологичния отдел на Cи Ен Ен, цитиран от "Фокус". И уточнява, че температурата на водата в района на изчезването дават шансове за оцеляване на хората, пътували на борда. 

„В момента времето в този район на Средиземноморието не е проблем, така че хората могат да оцелеят във водата от 2 часа до ден и половина", добавя експертът и изтъква, че времето ще се влоши скоро.

Здрави хора могат да оцелеят на повърхността на водата до 40 часа, а човек с по-лошо здраве може да оживее от 2 до 7 часа, става ясно от метереолога.

Междувременно Ройтерс съобщи, че са засечени два обекта в Средиземно море- гръцките острови Карпатос. Предполага се, че те може да са останки от самолета. Информацията все още не е потвърдена.

Взрив на борда е свалил египетския самолет. Това е една от версиите, върху която размишляват експерти в авиацията. „Самолетът е извършил завой от 90 градуса наляво, последван от 360-градусов завой надясно, падайки от 37 000 височина до 15 000 фута. Сигналът е загубен при около 10 000 фута височина", коментира по-рано днес министър на отбраната на Гърция Панос Каменос.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай