15:32 ч.

27.11.13

2 мин.

1240

2

0

Рединг разкритикува UK за ограничения "социален туризъм"

от Калина Александрова |

Рединг разкритикува UK за ограничения "социален туризъм"
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Брюксел. Политиците да не насаждат погрешни представи за така наречения "социален туризъм" във Великобритания. С тези думи заместник-председателят на Европейската комисия и комисар по правосъдието и основните права Вивиан Рединг остро разкритикува намеренията на британското правителство да ограничи свободното движение.


По думите й единният пазар, който британците толкова ценят, се основава на свободното движение на капитали, стоки, услуги и хора - тези четири свободи вървят заедно – или ги искаш всичките, или не искаш никоя от тях.


„Британските банки и телекомуникационни компании се възползват от свободното движение, за да се установят в други страни – включително в България и Румъния. В България има цели британски селища, където британците са си купили имоти и ходят на почивка", посочи Вивиан Рединг, като добави, че Великобритания е 4-ия най-голям износител на свои граждани към другите европейски страни. „Как може тази страна винаги да се застъпва за разширяването, а когато то е факт, да не е доволна от това", попита Рединг.


„Свободното движение не подлежи на преговори, докато дадена страна е член на Европейски съюз и част от единния пазар", категорична бе тя.


Рединг обърна внимание, че няма европейска директива, която да задължи дадена страна да дава социални помощи на хора, които не работят – и призова правителствата, които вдигат шум по темата, да си подредят къщата. По думите й има много неща, които те могат да направят, за да няма злоупотреби със социалните им системи – а политиците трябва да слязат на земята и да не изпращат към гражданите си послания, които създават погрешни представи.


По рано днес Дейвид Камерън обяви, че мигрантите в ЕС няма да могат да кандидатстват за помощи за неопределено време.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 17:56 · 27.11.2013
Госпожа Рединг, ИМА КРИВО ПОНЯТИЕ, за живота на Европееца. Липсва и ОПИТ за да МИЛЕЕ за БЪДИЩЕТО НА Европа. А защо е на този пост, да мрази бялата раса ли?
Потребител · 15:52 · 27.11.2013
един път и тя да е права, не е виновен който изяжда зелника, а който му го дава
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент