Зелените искат да напълнят Източна Европа с мигранти

Зелените искат да напълнят Източна Европа с мигранти | StandartNews.com

Ска Келер - фракционният лидер на партията „Зелени" в Европейския парламент, призова мигрантите да бъдат настанени на по-големи групи в държавите от Източна Европа с цел улесняване на интеграцията им, предаде германското издание Focus.

В интервю за вестник Neue Osnabrücker Zeitung Ска Келер предложи да изпрати "цяло сирийско село" в Латвия например. "Идеята със сирийското село е възможност, която може да бъде използвана. Например в ситуации, при които бежанците не искат да отидат в страна, където няма други търсещи убежище", коментира германският политик. - Доказано е, че мигрантите се насочват към страните, в които вече има техни сънародници. Това улеснява приобщаването и интеграцията им."

Опцията трябва да бъде обсъдена въпреки съпротивата на страните от Източна Европа. И ако е необходимо, тези държави дори трябва да бъдат принудени да приемат идеята. "Отказът от прием на бежанци нарушава правото на ЕС", припомни фракционният лидер на „Зелените".

Разпределението на бежанците ще бъде предмет на обсъждане и на предстоящата среща на върха на ЕС, която ще се проведе по-късно тази седмица.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай