Заев с нов триумф над ВМРО-ДПМНЕ

Заев с нов триумф над ВМРО-ДПМНЕ | StandartNews.com

Нов триумф записа партията напремиера на Македония Зоран Заев Социалдемократически съюз, обяви БГНЕС. 49 нейни кандидати спечелиха още на първи тур местните избори.

ВМРО-ДПМНЕ на Никола Груевски води само в 10 общини. Така тя стана трета сила, след като Демократическият съюз за интеграция на Али Ахмети победи в 12 общини. 

изпреварва ВМРО-ДПМНЕ и печели в 12 общини. В останалите общини на първо място са кандидатите от 9 партии, коалиции или представителите на Гражданските комитети. Данните на ДИК са получени след като са преброени над 60 на сто от бюлетините. "Изборният ден мина в спокойна и демократична атмосфера", каза председателят на ДИК Александър Чичаковски. Избирателната активност е малко над 58 на сто.

Гражданите ни гласуваха огромно доверие и отговорност. Повече не може да има оправдания. Трябва да спретнем ръкави и да работим. Тази вечер празнуваме, но от утре ще се отнасяме с уважение към всеки един гражданин, независимо от това, за кого е гласувал. Ние сме отговорна партия, както на централно, така и на местно ниво, каза Зоран Заев по време на празненствата пред сградата на правителството в центъра на Скопие.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай