Задържаха 17-годишен афганистанец за убийство на студентка

Задържаха 17-годишен афганистанец за убийство на студентка

Задържаха 17-годишен афганистанец за убийство на студентка | StandartNews.com

Задържаха 17-годишен афганистанец за изнасилване и жестоко убийство на студентка
Момчето отказва да говори пред разследващите

17-годишен афганистанец е арестуван във връзка с изнасилването и убийството на студентка по медицина в югозападния германски град Фрайбург. Заподозреният е дошъл с вълната непридружени мигранти, които нямат пълнолетие. Прокурорът Дитер Инхофер потвърди в събота, че момчето е било арестувано.

Той е пристигнал в Германия през 2015 г. и е настанен в германско семейство. Жертвата е на 19 г. Комисия от 40 разследващи работи по случая. Тялото на девойката е открито обезобразено в коритото на река. Намерен е и черен шал, за който се смята, че е на извършителя на жестокото престъпление. Записи от видеокамери показват млад мъж с такъв шал около мястото на убийството.

По трупа, както и по велосипеда на жертвата е намерена ДНК. Разследващите се опитват да установят дали младежите са имали някаква връзка. Обвиняемият афганистански тийнейджър засега отказва да говори, съобщават от Deutsche Welle.

Няма доказателства, че има връзка между друг случай от ноември, когато 27-годишна жена беше изнасилена и убита, докато правела сутрешния си джогинг, съобщава прокуратурата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай