Юнкер не иска да подава оставка

Юнкер не иска да подава оставка | StandartNews.com

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, който взриви социалните мрежи с поведението си от срещата на върха на НАТО, представено от служителите му като ишиас, смята да изкара докрай мандата си, който изтича през есента на 2019 г., заяви говорител на институцията.

Юнкер бе подкрепен с голямо мнозинство в Европейския парламент, от Европейския съвет. Предизборната му програма бе подкрепена на изборите, ще продължим до края, заяви говорителят, попитан дали Юнкер няма да се оттегли, както са призовали представители на австрийското председателство на Съвета на ЕС.

Призивите за оставка на Юнкер заваляха в края на миналата седмица, след като той бе показан в странно състояние на обществено събитие. Юнкер не можеше да се държи на краката си при официалната вечеря на ръководителите на държавите от НАТО в Брюксел. Ден по-късно говорител на ЕК обясни, че това се дължало на ишиаса на Юнкер.

Говорителят определи предположенията, че Юнкер е бил пиян в този момент, като "безвкусица", обидни, нечестни. Той поясни, че на вечерята болките на Юнкер отшумели и в пътуванията му тази седмица до Пекин, Токио и Мадрид председателят на ЕК няма да бъде придружаван от лекар.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай