Влаковете в Германия се ударили с много висока скорост

Влаковете в Германия се ударили с много висока скорост | StandartNews.com

Всичко дотук сочи, че двата влака са се ударили с много висока скорост, съобщи германският министър на транспорта Александър Добриндт, цитиран от bTV. При инцидента край Бад Айблинг в Бавария загинаха най-малко 9 души, а над 150 са пострадалите.

„Има три черни кутии, две от които вече са открити. Третата се намира в най-деформираната част от влака и все още не е извадена", каза министърът. Той посочи още, че в участъка, където е станал сблъсъкът, ограничението на скоростта е 100 км/ч.

Видимостта е ограничена и няма как двамата машинисти да се видят взаимно и да предприемат намаляване на скоростта и спиране на влаковете. „Трябва да разберем информацията от кутиите, всичко друго би било спекулация", подчертва обаче Добриндт, като добави, че трябва да се разбере дали причината за инцидента е технически проблем.

Инцидентът с пътническите влакове стана днес малко преди 7 часа местно време в близост до курортния град Бад Айблин, Южна Германия, на единична линия. След подаден сигнал до полицията, на място са пристигнали множество екипи на Бърза помощ, които са установили многото дерайлирали пътнически вагони.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай