Вижте сайта за БГ председателството на Съвета на ЕС

Вижте сайта за БГ председателството на Съвета на ЕС  | StandartNews.com

Вече е активен сайтът за подготовката на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г., обяви днес вицепремиерът по координация на европейските политики и институционалните въпроси и министър на образованието и науката Меглена Кунева. Тя участва в кръгла маса на тема „Граждански измерения на Българското председателство на Съвета на ЕС през 2018 г.".

Тепърва предстои още много работа по уеб сайта, обясни вицепремиерът и подчерта, че целта на този етап е да бъде дадена основна информация за процеса на подготовка и да има обратна връзка.

„Освен български, сме предвидили в бъдеще информацията да бъде преведена на още три езика: английски, немски и френски. Ще се публикува календар на предстоящите събития. Ще имаме възможности за провеждане на дискусии във форума, да подавате предложения и сигнали. Провеждането на анкети също е елемент, който ще бъде активен съвсем скоро", посочи Кунева.

Вицепремиерът представи основните акценти в подготовката на Председателството, която включва избор на приоритети, подготовка на администрацията, техническа и логистична подготовка, комуникационна стратегия и културна програма.
Меглена Кунева подчерта, че за изпълнението на задачите разчита на подкрепата и инициативността на неправителствения сектор, както и на активното участието на гражданския сектор и академичните среди. „Това ще повиши интереса към европейските политики и ще ни позволи да предадем по-достъпен и разбираем начин общите послания и визия на председателството", допълни тя.

Сайтът можете да видите - ТУК!

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай