11:15 ч.

24.08.18

1 мин.

0

0

0

Великобритания смята да запази „приятелски“ отношения с ЕС и след „Брекзит“

от редактор |

Великобритания смята да запази „приятелски“ отношения с ЕС и след „Брекзит“

Великобритания възнамерява да запази дружески отношения с Европейския съюз, независимо че излиза от организацията, заяви външният министър на страната Джеръми Хънт.


„Великобритания остава голям приятел и партньор за европейските страни като възнамерява да съвмести това с желанието на британския народ да промени нашите правоотношенията с ЕС. В момента работим усилено именно по въпроса за това съвместяване", каза Хънт пред представители на медиите.


„Парламентът ще приеме само такова решение, каквото е в съответствие с буквата и духа на резултатите от референдума, на който британският народ реши да напусне Европейския съюз. Това е единственото, което Тереза Мей и правителството, част от което съм и аз, бихме могли да предложим на парламента", добави външният министър на Обединеното кралство.


Хънт подчерта, че управляващите в Лондон се надяват да постигнат взаимноприемливо споразумение с ЕС, „тъй като това е в интерес и на двете страни".


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент