21:05 ч.

04.10.17

1 мин.

0

1

0

Въвеждат нови правила да ДДС

от редактор |

Въвеждат нови правила да ДДС

ДДС да се начислява от продавача и при трансграничната търговия в ЕС, а компаниите да могат да подават декларации „на едно гише" чрез онлайн портал на собствения си език, предлага Европейската комисия. След това ДДС ще се плаща директно, както в момента това става с онлайн продажбите. Това е най-голямата реформа на правилата за ДДС от четвърт век насам, посочва ЕК. Комисията изчислява, че над 150 млрд. евро ДДС се губят всяка година. От тях около 50 млрд. евро са заради ДДС измами при трансгранична търговия.


„25 години след създаването на единния пазар компаниите и потребителите все още са изправени пред 28 различни режима на ДДС при трансгранични операции. Престъпниците и евентуално терористите отдавна използват тези пропуски, като организират измами", каза еврокомисарят по икономическите и финансовите въпроси Пиер Московиси. „Тази анахронична система, базирана на националните граници, трябва да свърши. Държавите членки следва да обявяват трансграничните сделки с ДДС като вътрешни операции на нашия вътрешен пазар до 2022 г.", допълва той.


С промените се предвижда да се опростят и правилата за фактуриране, което ще позволява на продавачите да изготвят фактури според правилата на собствената си страна дори и при трансгранична търговия. Предложението на ЕК въвежда понятието "сертифицирано данъчно задължено лице" - категория на доверен бизнес, която ще се възползва от много по-опростени и спестяващи време правила.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 19:22 · 07.10.2017
Нашия бюджет май ще пострада остро!
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент