Варуфакис записал срещата с Еврогрупата

Варуфакис записал срещата с Еврогрупата | StandartNews.com

Гръцкият финансов министър Янис Варуфакис призна пред в. "Ню Йорк Таймс", че е записал на електронно устройство срещата при закрити врата на финансовите министри от еврозоната в Рига миналия месец. Той добави, че не може да пусне записа от съображение за поверителност. В правилата за работа на Еврогрупата не е изрично посочено, че е забранено записването на разговорите, стига съдържанието им да остава конфиденциално. Това означава, че поне формално Варуфакис не е нарушил правилата.

"Задава се "Варуфексит". Под това заглавие германският "Ханделсблат" коментира признанието на финансовия министър. Според вестника Варуфакис вече трудно може да запази поста си.

Онази вечер премиерът Алексис Ципрас се срещна с германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Франсоа Оланд в рамките на форума на върха на Източното партньорство в Рига. В. "Катимерини" пише, че Меркел и Оланд са казали на Ципрас да направи всичко възможно, за да се договори с кредиторите. Твърди се, че Меркел и Оланд са се ангажирали да съдействат за споразумение между Атина и нейните кредитори.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай