В Атина заговориха за гражданска война

В Атина заговориха за гражданска война | StandartNews.com

Вицепрезидентът на КТ "Подкрепа" Йоанис Партениотис заяви в ефира на БНР, че Гърция е на прага на гражданска война. Той говори преди планирания днес национален протест в южната ни съседка.

"Няма механизъм, по който правителството да противодейства на един подобен протест, защото специален закон не съществува. Властите в Гърция нямат реалните инструменти, с които да могат да ограничат правата на хората да стачкуват. Тази позиция застъпи в предаването „Преди всички", каза Партениотис

"Гърция се намира в състояние на народен бунт. Има противопоставяне на ръба на гражданската война и в тази ситуация няма печеливши. Този народ е докаран до лудост. Виждаме лудостта на един народ", продължи той.

"Причините са комплексни и самите гърци, цели съсловия, цялото общество се включва в тези действия срещу налагания от няколко години дневен ред. Онези, които налагат решенията и силовите мерки, трябва да преосмислят политиката си", добави Партениотис:

"Компромисът трябва да го направи този който натиска педала, не може коланът да се затяга докрай, всичко има предел. Хората в един момент застават и казват: "Повече от това не може." И това не е позиция само на една гилдия или на едно поколение. 60% от младите хора са безработни. Те нямат перспектива, нямат бъдеще. Как ще се реализира бъдещето на тази държава?", посочи още вицепрезидентът на КТ "Подкрепа".

"Емигрантската вълна минава без никакъв проблем през Гърция и местните власти по никакъв начин не способстват тези емигрантски потоци да не влияят върху демографската картина и икономиката на Европа", каза още Йоанис Пертениотис.

За влиянието на гръцките събития върху България, Партениотис отбеляза: "Покрай цялата дандания, когато мечката играе при комшията, земетръсът, който създава, не може да не повлияе на онези, които са най-близо."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай