Ураганът "Гонсало" донесе потоп в Гърция

Ураганът "Гонсало" донесе потоп в Гърция | StandartNews.com

Атина. Ураганът Гонсало причини сериозни наводнения в западна Европа.  Най-силно от лошото време снощи пострада Атика – районът около гъцката столицата Атина, предава АФП. Много домове бяха наводнени, а стотици коли блокирани от покачване на водите в Пирея. Преустановено бе движението на някои влакове, а други се движеха със закъснение. Корабите останаха закотвени на пристанището в Пирея заради ветрове от 7-8 степен по скалата Бофорт.

Премиерът Андонис Самарас, едва завърнал се от срещата на върха на ЕС в Брюксел, посети казарма на пожарникари в северно предградие на Атина. Той увери, че пострадалите от наводненията ще бъдат обезщетени бързо, и посочи, че в най-скоро време ще бъдат предприети мерки за справяне с наводненията в Атика – проблем, който отдавна стои пред властите.

В Солун, втория по големина град в Гърция, силните ветрове също причиниха инциденти: паднали дървета и електрически стълбове, което доведе до прекъсване на електрозахранването.

Всички райони на Гърция са засегнати от лошото време, включително и островите, особено остров Родос. Очаква се днес по обед ураганът да се премести на изток към Турция

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай