17:05 ч.

26.09.17

1 мин.

0

7

0

Унгария реже Украйна за Европа заради езиковите забрани

от редактор |

Унгария реже Украйна за Европа заради езиковите забрани

В рамките на ЕС Унгария ще блокира и наложи вето на всяка стъпка, която може да придвижи напред Украйна в процеса на европейската интеграция, заяви унгарският външен министър Петер Сийярто.


Той обяви това, след като украинският президент Петро Порошенко подписа закона „За образованието", който ограничава малцинствата в изучаването на майчиния им език.


„Унгария ще блокира всякакви инициативи, които са изгодни за Украйна в международните организации, особено в ЕС. Може да гарантираме, че това ще удари болезнено върху бъдещето на Украйна", подчерта външният министър.


Той окачествени решението на Порошенко като „срамно и позорно". В заявлението си, публикувано на сайта на унгарското Министерство на външните работи, Сийярто отбеляза, че Порошенко е говорил за европейска Украйна, декларирал е стремеж да бъде по-близко до Европа, но решението му да подпише закона е „далеч от Европа, направена бе огромна крачка в обратна посока".


Украйна „от този момент може да забрави на практика" за Европа, зарече се ръководителят на унгарската дипломация.


Информационна Агенция standartnews.com по никакъв начин не влияе на коментарите под статиите и на гласуването за тях и трие коментари само и единствено в случаите, в които не са написани на кирилица или в които сме получили оплаквания от читатели за неуместни коментари.

Потребител · 20:40 · 26.09.2017
Какво може да се очаква от гъзолизци като нашите
Доко · 18:45 · 26.09.2017
Тапанара Порошенко ме кефи максимално,когато мисля че нашите политици са най зле се сещам за него и ми олекне.
Потребител · 18:43 · 26.09.2017
Да, вчера Порошенко подписа този закон. Не само унгарците. Румънците също реагираха остро. Същото правят и поляци, и руснаци, и молдавци, че и гърци. Но най-важното е, че и украинската партия "Опозиционен блок" остро се противопоставя на спорния закон и възнамерява да отнесе въпроса към съда.
Доко · 18:38 · 26.09.2017
Тапанара Порошенко ме кефи максимално,когато мисля че нашите политици са най зле се сещам за него и ми олекне.
Потребител · 17:09 · 26.09.2017
Персонално ти си една червена курва
BarakBaghdadi · 18:05 · 26.09.2017
@Потребител Къде видя майка си ефенди?
BarakBaghdadi · 17:03 · 26.09.2017
Персонално не харесвам унгарците, но имат политици на място не ибрикчии като нашите. И ние трябваше така, ма получихме някво хвърчащо обещание и сведохме главици
Условия за писане на коментари
Напиши коментар Напиши Facebook коментар КирилизирайНовините навсякъде с вас


По всяко време, където и да се намирате, не пропускайте новините и събитията, които Ви интересуват. Изтеглете удобните и лесни за използване мобилни апликации за iPhone и iPad на Стандарт.


Standartnews for iPhone Standartnews for iPad
www.standartnews.com © всички права запазени За нас Контакти Условия за ползване Редакция Интернет реклама Реклама във в-к Стандарт Абонамент