Унгария плаща на емигранти да се върнат

Унгария плаща на емигранти да се върнат | StandartNews.com

Унгарското правителство въведе схема, която насърчава млади унгарци, емигрирали в чужбина, да се върнат в родината си. Властите предлагат на човек по 100 000 форинта (320 евро) на месец в продължение на годината, ако се върне в страната, съобщи в. "Индипендънт".

Програмата "Върнете се у дома, младежи" осигурява на младите емигранти и безплатен полет до Унгария. Досега предложението на правителството са приели около 800 млади хора, съобщи унгарският държавен секретар за професионалното обучение и пазара на труда Шандор Чомба.
На пръв поглед 320 евро месечно не са достатъчно, за да насърчат младите хора да се завърнат в родината. Но с тази сума в Унгария може да се свърши повече работа, отколкото във Великобритания, твърди уебсайта "Нумбео".
Средният наем за едностаен апартамент в центъра на Будапеща е около 270 евро на месец.
Тази седмица около 100 млади унгарци участваха в ден на отворените врати в Лондон, за да научат повече за новата схема. Много източноевропейски страни бяха засегнати от "изтичането на мозъци" в чужбина в търсене на работа и по-добро заплащане. С новата си инициатива правителството на Унгария се надява паричните поощрения да обърнат тенденцията и да върнат младите и талантливи работници в Унгария.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай