Украйна забрани на руските мъже да влизат в страната

Украйна забрани на руските мъже да влизат в страната | StandartNews.com

Киев. Руски мъже, на възраст от 16 до 60 години, вече не могат да влизат свободно в Украйна. Това съобщи РИА Новости. Държавната погранична служба на страната е потвърдила временната забрана за влизане на руски граждани от мъжки пол на възраст между 16 до 60 години, с какъвто и да е вид транспорт, на територията на Украйна.

По-рано "Аерофлот" информира пътниците за тежките ограничения, наложени от украинските власти за влизане в страната. Според прессъобщението на украинските власти, самолетната компания е била уведомена, че преминаване на държавната граница на Украйна ще бъде забранено не за всички граждани на Руската федерация, а само за мъжете на възраст между 16 и 60 години.

Забраната е временна мярка на властите, която се отнася за руските мъже, които по някакъв начин могат да влязат в страната и да участват в демонстрациите източната част на страната и по този начин да навредят на Украйна, се посочва в съобщението на Държавната погранична служба.

Междувременно, железници все още не са получили уведомление за забрана на влизането на руснаците в Украйна, каза пред РИА Новости говорител на руските железници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай