Украйна, Русия и ОССЕ ще преговарят

Украйна, Русия и ОССЕ ще преговарят | StandartNews.com

Киев. Президентът на Украйна Петро Порошенко предложи на Русия да преговарят в Минск за ситуацията в Източна Украйна. Най-вероятно срещата ще се проведе на 31 юли.

Освобождаването на заложниците на сепаратистите и гарантиране достъпа на международните експерти до мястото на катастрофата на малайзийския боинг, са част от основните искания, които ще бъдат обсъдени по време на преговорите.

Междувременно стана ясно, че Канада ще въведе допълнителни санкции спрямо Русия. Новината дойде от премиерът на страната Стивън Харпър, цитиран от РИА Новости.

„Канада обявява намерението си отново да увеличи икономическия и политически натиск срещу Русия в близките дни, налагайки допълнителни санкции на режима и тези, които са близки до него", обясни Харпър, но не уточни за какви точно санкции става на въпрос.

Продължава сложната обстановка в Донецка област. Девет души ранени, след като там деца са намерили снаряд. Взривоопасният предмет се намирал на укрепена бойна позиция, а децата не разбрали какъв точно е предмета и го занесли в двор на къща. Всички ранени са закарани в болница в тежко състояние. Най-сериозно е положението на едногодишно дете.

В украинския град Авдеевка, който се намира на 10 километра северно от Донецк, се води сражение с бронирани машини.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай