Украински изтребител свалил боинга в Донецк

Украински изтребител свалил боинга в Донецк | StandartNews.com

Причина за трагедията може да е "терористична операция", подготвена от ЦРУ

Малайзийският Боинг 777, изпълняващ полет MH17 може би е свален от ракета "Въздух-въздух", изстреляна от украински изтребител. Това се посочва в нов документален филм "Секретните документи: Кой свали MH17" на Би Би Си, който ще се излъчи на 3 май.

Според данни на вестник "Дейли Мейл" във филма се представят сериозни доказателства в полза на тази версия. "Беше лято, по време на прибиране на реколтата. Чухме експлозия. Видяхме черен дим и два самолета. Когато чухме експлозията вторият се обърна и полетя към мястото, откъдето се беше появил", казва Наташа Беронин, цитирана от изданието. Според друг свидетел реактивната ракета дори се видяла във въздуха, преди да настъпи взривът. Във филма се посочва също версията, че причината за трагедията може да е "терористична операция", подготвена от ЦРУ.

Пътническият самолет на малайзийските авиолинии се разби на 17 юли 2014 г. в небето над Донецка област. При инцидента загинаха всички 298 души на борда. Киев обвини опълченците в Донбас, а те от своя страна заявиха, че не разполагат с военна техника, която да свали самолет на такава височина. Няколко дни по-късно САЩ съобщиха, че имат доказателства, че опълченците са свалили самолета. Досега от Вашингтон обаче не са предоставили никакви доказателства в подкрепа на това си твърдение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай