Ученик уби учителя си с арбалет (ОБЗОР)

Ученик уби учителя си с арбалет (ОБЗОР) | StandartNews.com

13-годишният младеж имал списък с хората, които иска да убие

13-годишен ученик уби свой преподавател с арбалет и рани още четирима души в училище в Барселона, съобщи вестник "Ел Паис". Инцидентът се случил в 9,20 часа местно време в училището "Хоан Фустер" в градския район Ла Сагрера. Ученикът влязъл в сградата, въоръжен с арбалет, кама и въздушен пистолет, а в раницата си имал материали, от които може да се направи коктейл "Молотов".

Тийнейджърът започнал атаката в собствената си класна стая, като първо ранил по лицето учителката си по испански, след което наръгал с нож дъщеря й, която била негова съученичка. Учителят се притекъл на помощ на жената и нейната дъщеря, след като чул писъците им, в този момент 13-годишният го застрелял с арбалета.

Седмица преди атаката момчето казало няколко пъти на съучениците си, че ще убие всички учители, преди да се самоубие, но никой не взел предупреждението на сериозно. Според запознати момчето правело списък от 25 учители, които иска да застреля. Според други информации наскоро той бил преместен от друг клас заради агресия срещу свой съученик.

13-годишният е задържан от каталунската полиция, но мотивът за нападението все още не е известен. Смята се, че ножът и арбалетът, използвани при нападението, са собственост на бащата на момчето, който държал колекция от оръжия в дома си. По други информации, арбалетът бил самоделно направен. Сестрата на тийнейджъра, която е ученичка в същото училище, е припаднала, след като разбрала за случилото се.

"Той е прекрасен човек, но правеше странни неща", заяви познат на момчето.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай