Турският вицепремиер посъветва жените да не се смеят

Турският вицепремиер посъветва жените да не се смеят | StandartNews.com

Анкара. "Жената няма да се смее пред всички и няма да покаже своята привлекателност." Това бе част от изказването на турския вицепремиер Бюлент Арънч по случай свещения празник Рамазан Байрам. В. "Заман" цитира скандалната тирада на вицепремиера от церемония за Байрама, организирана от Партията на справедливостта и развитието.

"Сдържаността е от критично значение. Тя е предимство за една жена. Мъжът също е длъжен да я притежава. Той няма да е женкар, той ще остане верен на своята съпруга. А жената ще познава своя махрам и немахрам", заяви Арънч, имайки предвид правилата от шериата за родствените връзки и сключването на брак, включително разкриването на лицето и оставането насаме с хора от другия пол. 

Вицепремиерът от управляващата партия на Реджеп Тайип Ердоган изрази тревога, че турското общество е изправено пред морален разпад. Според него някои телевизионни предавания, които причиняват "секс пристрастяване" сред тийнейджърите, както и лесният достъп до вредни сайтове, са основната причина за моралното разложение в обществото. Същото морално разложение било виновно и за тревожното нарастване на случаите на насилие срещу жени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай